Wat heb je nodig?

 

- Een VAG diagnosekabel usb, met KKL protocol. 9.95 € KKL kabel

-Een Fiat OBD 1 verloopkabel. 7.50 Fiat kabel Deze zijn van dezelfde leverancier, scheelt verzendkosten. 

Deze bovenstaande zijn verlopen bij Ebay, de leverancier zet die steeds opnieuw in de verkoop , dus even in z'n shop dezelfde kiezen 

Of je koopt een set bij Loelec, die hebben gegarandeerd goed werkende spullen.

Lonelec kabelset voor alle Moto Guzzi behalve V85TT

 Voor de V85TT is een andere connector op de motor aanwezig. Alleen bij Lonelec in de UK is de juiste kabel te koop.

Als je de KKL al hebt deze:

 Lonelec adapter voor V85TT als je al KKL hebt

Als je nog niets hebt deze set:

Lonelec kabelset voor V85TT

 

Beide kabels zijn op veel plaatsen te koop. Echter alles wat erop lijkt is niet gelijk. Er zijn verschillende chips gebruikt, en alleen die waar FTDI 232rl inzit werken. Die met CH340 zijn zeker een probleem.  

Maak nu niet de fout zoals velen, om te denken dat de Aliexpress of andere Chineses sites kabels ook wel zullen werken, dat ze maar 3 euro kosten is dan de aanleiding.  Vervolgens baal je, en geef je op.  We steken onze tijd liever niet in het uitzoeken waarom kabel xyz het niet doet. 

De Fiat kabel is zelf te maken(maar zo bestellen is net zo duur en makkelijker), schema en instructie hier

De zwarte draad met krokodilklem is normaal niet nodig, knip hem af of isoleer de krokodillenbek. De reden is, dat als je per ongeluk de draden verkeerd om op de accu steekt, je de ecu kapot kan maken. Als je een extra plug voor een acculader hebt, kan je de krokodillenbekken ook vervangen door een stekker die daarin gaat. Hoef je niet moeilijk te doen om bij de accu te komen.   

Bij de kkl kabel zit een mini cd met software, gebruik die niet!

Sommige pc's hebben de driver voor de usb kabel al, als Windows na het insteken van de kabel aangeeft de driver niet te kunnen vinden, kan van onderstaande link software downloaden:

 http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM20804_Setup.exe

Die setup voer je uit, en daarna steek je de kabel in je PC. dan moet er een extra Com poort in apparaatbeheer bijgekomen zijn. Kijk even welke nummer het is dat heb je zo nodig.

Behalve de kabels is er software nodig, zie de Guzzidiag pagina

Als je een motor met ABS hebt, daar is soms ook een diagnose aansluiting voor , daar gaan 3 draden in de stekker, degene van de ECU die je moet hebben voor Guzzidiag gaan 2 draden in de 3 polige stekker.  

Als de Com poort ingesteld is, de kabel aan de motor diagnose aansluiting zit, de accu verbonden is(lampje op stekker brandt), en contact aanstaat, klik je  bij "port" op het connect knopje.