Het begon met en opmerking in het forum over injectie. Ik bedacht me dat ik al jaren een groep Guzzisti herken op fora over de hele wereld waar het ophoudt als er injectie op een motor zit.  Elektronische ontsteking kan nog net, dan kan je altijd nog gauw de toren erop zetten als de elektronica het laat afweten. Nu maakt Guzzi al 20 jaar motoren met injectie, en die rijden gewoon. Maar wat zou nu helpen om de groep “injectieweigeraars”over de streep te trekken?

Het probleem bij zelfsleutelen en injectie is dat zonder kennis, je geen idee hebt wat er al dan niet gebeurt. Nu heeft een dealer een mooi apparaat om aan een stekker van de motor te hangen, en dan kan opeens van alles over de staat van de onderdelen afgelezen worden.  Toch zou het handig zijn als iedereen zelf over zoiets zou kunnen beschikken, vanzelfsprekend voor weinig.

Nu blijkt er al iemand software gemaakt te hebben die werkt met de computer(ECU) in onze Moto Guzzi. Benodigd is een kabel die voor 14.50 zo bij een postorder bedrijf te koop is. En omdat die niet zo in de motor past, een verloopkabeltje, wat ook te koop is (17.50), of zelf te maken. Snel besteld en 2 dagen later had ik de kabel. Zelf het verloopkabeltje eraan gemaakt, en snel naar de Stelvio om te zien of het werkte.
 
En dat deed het. Nu zijn er door de loop van de jaren verschillende computers, ECU geheten, bij Moto Guzzi gemonteerd. De software is gratis verkrijgbaar!

Om te weten welke ECU in je motor zit kijk je even op deze lijst

Wat heb je nodig?

Kabels  Klik hier voor de kabel bestelinfo

Behalve de kabels is er software nodig, 

GuzziDiag voor alle ecu's Klik Deze kan ook de nieuwe v7 enkele gasklep ecu

Van Guzzidiag is er niet alleen diagnose software maar ook software om de map van de ecu aan te passen. Die is software die commercieel veel geld kost, echter door zelf te ontwikkelen gratis beschikbaar. Als het je bevalt is een donatie het minste wat je kan doen om je waardering voor de vele uren werk kenbaar te maken.