De map van je motor aanpassen of vervangen

Guzzidiag is een diagnoseprogramma, echter met losse extra programma's, de Reader en Writer kan je de software uit de ecu "downloaden"(de reader), en weer terug uploaden naar de ecu(de writer).

Nu heeft het weinig zin om de map te downloaden en weer te uploaden zonder wijziging. Dus na download heb je twee mogelijkheden, of  je upload een andere map, bv een nieuwere of gemodificeerde, of je gaat zelf aan de slag met het programma Tunerpro waarmee je de map zelf kan aanpassen.

Met Tunerpro kan je eigenlijk alles aanpassen wat er in de ecu software(verder map genoemd) zit. Het simpelste is om de lambda(s) uit te schakelen.  Mar alle andere onderdelen zijn ook vrij aan te passen. 

Een instructiefilm om de lambda uit te schakelen met Tunerpro:

 

Zodat Tunerpro weet waar wat staat in de map is er een definitie bestand, dat zijn bestanden met een XDF extensie. Die hebben we voor Guzzi en andere Italiaanse merken gemaakt en staan ter download op de Guzzidiag download pagina. 

Voor het het up en downloaden van een map heb je de versie writer en reader nodig die bij de ecu past die in je motor zit, de 15m of 5am versie. De laatste zit in alle Guzzi's met een Carc achterbrug. 

Het downloaden van een map duurt veel langer dan het uploaden, er is niks mis als je dit merkt. 

 

 

Een map uploaden met de writer: